Menu

Gulerodssuppe

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Denne gulerodssuppe er en af mine go-to suppe. Den er let at lave, billig nok til at kunne være studendermad og smager fantastisk. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke kunne lide den.

Ingredienser

400 g fintrevne gulerødder (ca. 500 g hvis man vejer dem før man skræller og river dem)
1 stort grofthakket løg
25 g olie
1 l bouillon
200 g flødeost
salt og peber
Persille efter smag og behag (typisk hvad der svarer til 1 plante af dem man kan købe i Netto til under en 10’er)

Tilberedning

Riv gulerødderne (jeg gør det med rivejernet i min lille køkkenmaskine) og hak løget.
Svits grøntsagerne i olien. Tilsæt bouillon og flødeost. Lad suppen koge ved svag varme til osten er smeltet og suppen er jævn. Typisk ½ time, men suppen bliver kun bedre jo længere den står og hygger sig. Jeg laver den ofte lige efter jeg er kommet hjem fra arbejde og lader den stå og simre i 1-1½ time. Hak persille og lad det simre i suppen i 10 min og smag til med salt og peber. Server med brød – meget gerne hvidløgsbrød 🙂
Laver man suppen til forret til et større arrangement, kan man fint lave den dagen før – men tilsæt først persillen lige før suppen skal serveres. Suppen er også fryseegnet.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blomkålssuppe med dildolie

Blomkålssuppe er en herlig suppe, der kan være enten en forret eller en hovedret. Jeg havde en lille rest lilla blomkål, jeg brugte som pynt. Dildolien giver suppen lidt kant og så ser det jo …

Kantereller i baconbouillon

Lækre svampe stegt i smør med hvidløg og persille dækket af en klar, let røget, baconbouillon. Det lyder ikke helt dumt vel? Vi er midt i svampesæsonen, så en ny opskrift med svampe er da …

Grundsuppe

En god grundsuppe er simpelthen en herlig ting at have. Det er en af de ting jeg elsker at lave i weekenden, for selvom det ikke kræver meget arbejde, så skal man være hjemme, mens …

Bøf med grøntsager og bearnaise (sous vide)

Langt om længe er jeg hoppet med på sous vide bølgen og jeg har allerede et ton af ting, jeg vil prøve at vakuumpakke og putte i et vandbad! Så der vil nu også komme …

Løg- og porresuppe

Jeg holder meget af klassisk fransk løgsuppe, men jeg holder også meget af at prøve nye ting. Jeg faldt over en opskrift på engelsk løgsuppe med flere slags løg, porrer, salvie og cheddarost og det …