Menu

Gulerodsroser

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Lækkert og flot tilbehør behøver ikke være svært at lave! Disse gulerodsroser er drøn nemme at lave og dine gæster uden tvivl være imponerede over din opfindsomhed 😉 Jeg laver dem ofte som tilbehør til en god bøf eller en stor lækker tunsteak.

Jeg har nu lavet roserne med forskellige slags ost og de er dejlige med både feta, parmesan og primadonna. Jeg er sikker på at de bestemt også ville være lækre med andre slags ost. Jeg har også lavet dem med både gule, hvide og lilla gulerødder og det ser rigtig flot ud med roser i forskellige farver på tallerkenen.

Ingredienser

  • 4 store gulerødder
  • Revet parmesan og/eller smuldret gedefta
  • Hakket persille
  • Madolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Forvarm ovn til 205 grader.
Vask og skræl gulerødderne og skær dem (på langs) på et mandolinjern. Krydr strimlerne med salt og peber og giv dem 1-1½ minut i mikrobølgeovnen.
Smør en muffinform med olie. Tag de nu bløde (og lidt varme pas på fingerne) gulerødsstrimler og “beklæd” muffinformene med strimler indtil der ikke er plads til flere.
Pres ost ned mellem strimlerne. Bag roserne i ca. 25 minutter. Vip den forsigtigt ud af formene og drys med hakket persille.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Råmarinerede champignoner

Det her er en af mine all-time favorit tilbehørsopskrifter. Jeg har kun mødt én person, der decideret ikke har kunne lide dem og jeg har serveret dem en hel del gange! Jeg bruger dem normalt …

Gulerodssuppe

Denne gulerodssuppe er en af mine go-to suppe. Den er let at lave, billig nok til at kunne være studendermad og smager fantastisk. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke kunne lide den. Ingredienser …

Bøf med grøntsager og bearnaise (sous vide)

Langt om længe er jeg hoppet med på sous vide bølgen og jeg har allerede et ton af ting, jeg vil prøve at vakuumpakke og putte i et vandbad! Så der vil nu også komme …

Hel saltbagt knoldselleri

Knoldsellerien er lidt en overset rodfrugt i hele rodfrugtsmanien, der har floreret de sidste par år. Jeg må ærligt indrømme at jeg primært selv mest har brugt den, når jeg skulle lave grundsuppe. Jeg er …

Tomatrelish

Sommeren er over os og det betyder grill! Hvad med at forkæle dig selv og dine venner med en god tomatrelish til de smådyre gourmetpølser du har investeret i? Jeg fik mine øjne op for …