Menu

Gammeldags grydestegt kylling med agurkesalat og kartofler

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Grydestegt kylling er en ægte dansk klassiker, selvom jeg desværre ikke får lavet retten ofte nok. Men da jeg spottede en fin stor kylle og små vildemose kartofler på tilbud, så vidste jeg hvad der skulle på menuen 🙂

Skal det være helt klassisk, så skal saucen ikke jævnes, men være skilt, men jeg tillader mig at være lidt fræk, jævne den og smide lidt hakket persille i 😉

Ingredienser

1 stor kylling
2 dl vand
3 dl fløde
Evt. lidt hønsebouillon
Lys saucejævner
Stort bundt persille
En god klat smør
Salt og peber
Kartofler

Agurkesalat
1 stor agurk
2 dl lagereddike
2 spsk kogende vand
2-3 spsk sukker
Peber

Fremgangsmåde

Start med agurkesalaten. Riv agurken i fine skiver på et mandolinjern eller siden af et klassisk rivejern. Opløs sukker i eddike og kogende vand. Tilsæt peber, gerne friskkværnet. Tilsæt agurkeskiver og lad agurkesalaten trække mens du laver resten af maden, men hvis du har mulig for at lave den et par timer i forvejen, så kan det anbefales.

Dup kyllingen tør og fyld den med persille (gemt evt lidt til saucen). Brun smør i en stor gryde og brun kyllingen på alle sider. Hæld vand ved og lad dyret simre under låg i ½ time. Tilsæt fløde (og evt. bouillon) og lad kyllingen simre i ½ time mere. Vend undervejs. Kog kartofler i 15-20 min i letsaltet vand. Når kyllingen er færdig, så tag den op og jævn saucen og smag til med persille, salt og peber. Server og nyd hygge 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Farsbrød

Farsbrød er ikke noget jeg har haft det store forhold til. Af en eller anden årsag er det ikke rigtig noget jeg har fået så meget af i min barndom og det er sådan set …

Kylling i fad med cherrytomater, krydderurter og mozzarella

En simpel ret med gode råvarer og masser ad smag af solskin og sydlandsk varme – Perfekt til at drømme sig lidt væk i vinterkulden. Jeg kan ikke få mine arme ned over hvor god …

Kylling med bønner, knuste kartofler og sennepsvinaigrette

God mad behøver ikke koste en formue og det kan godt være at vejret ikke er så sommerligt, men det skal vel ikke afholde os fra at spise hyggelig sommermad. Den her ret er lækker …

Kylling og avocadosalat med honning-sennep dressing

Solen skinner og jeg fik lyst til noget let og lækkert. Honning-sennep kombinationen er både lækker til marinader og til dressinger og jeg bruger det søreme til begge dele i den her opskrift 🙂 Hvis …

Bagte æbler

En af de desserter, jeg husker bedst fra min bardom er bagte æbler. Lune, bløde æbler fyldt med nødder, marcipan og kanel og en god klat flødeskum til. Middag hos mine bedsteforældre havde ofte en …