Menu

Gammeldags grydestegt kylling med agurkesalat og kartofler

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Grydestegt kylling er en ægte dansk klassiker, selvom jeg desværre ikke får lavet retten ofte nok. Men da jeg spottede en fin stor kylle og små vildemose kartofler på tilbud, så vidste jeg hvad der skulle på menuen 🙂

Skal det være helt klassisk, så skal saucen ikke jævnes, men være skilt, men jeg tillader mig at være lidt fræk, jævne den og smide lidt hakket persille i 😉

Ingredienser

1 stor kylling
2 dl vand
3 dl fløde
Evt. lidt hønsebouillon
Lys saucejævner
Stort bundt persille
En god klat smør
Salt og peber
Kartofler

Agurkesalat
1 stor agurk
2 dl lagereddike
2 spsk kogende vand
2-3 spsk sukker
Peber

Fremgangsmåde

Start med agurkesalaten. Riv agurken i fine skiver på et mandolinjern eller siden af et klassisk rivejern. Opløs sukker i eddike og kogende vand. Tilsæt peber, gerne friskkværnet. Tilsæt agurkeskiver og lad agurkesalaten trække mens du laver resten af maden, men hvis du har mulig for at lave den et par timer i forvejen, så kan det anbefales.

Dup kyllingen tør og fyld den med persille (gemt evt lidt til saucen). Brun smør i en stor gryde og brun kyllingen på alle sider. Hæld vand ved og lad dyret simre under låg i ½ time. Tilsæt fløde (og evt. bouillon) og lad kyllingen simre i ½ time mere. Vend undervejs. Kog kartofler i 15-20 min i letsaltet vand. Når kyllingen er færdig, så tag den op og jævn saucen og smag til med persille, salt og peber. Server og nyd hygge 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ovnstegt kylling

En hel kylling, der bare kan få lov til at hygge sig i ovnen er en simpel og herlig ting. Og skulle man som mig, ikke kunne spise en hel kylling, så kan kødrester bruges …

Farsbrød

Farsbrød er ikke noget jeg har haft det store forhold til. Af en eller anden årsag er det ikke rigtig noget jeg har fået så meget af i min barndom og det er sådan set …

Indisk inspireret cæsarsalat

Jeg holder meget af indisk mad og jeg holder faktisk også meget af en god cæsarsalat, så denne her kombination er lige i skabet til sådan en som mig. At dressingen så feder mindre end …

Bagte æbler

En af de desserter, jeg husker bedst fra min bardom er bagte æbler. Lune, bløde æbler fyldt med nødder, marcipan og kanel og en god klat flødeskum til. Middag hos mine bedsteforældre havde ofte en …

Kylling i fad med cherrytomater, krydderurter og mozzarella

En simpel ret med gode råvarer og masser ad smag af solskin og sydlandsk varme – Perfekt til at drømme sig lidt væk i vinterkulden. Jeg kan ikke få mine arme ned over hvor god …