Menu

“Favoritsauce”

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Efter en masse god julemad, havde jeg lidt lyst til noget andet i dag. Jeg så hvad jeg havde i køleskabet og fryseren og blev enig med mig selv om at hakkedrenge med flødekartofler og stegt rosenkål lige ville være sagen. Jeg er, som de fleste andre danskere, pjattet med en god brun sovs, men igen, jeg havde bare lyst til noget andet i dag. Så jeg satte mig med dr. google og lurede lidt på hvad jeg ellers kunne lave. Jeg faldt over et par opskrifter på hjemmelavet favoritsauce (a la den fra Jensens) og tænkte “jo, hvorfor ikke?”. De fleste opskrifter kaldte på Worcestershire sauce, men det lå jeg ikke lige inde med, så jeg skævede til opskrifterne uden og improviserede lidt. Resultatet blev en dejlig cremet sauce og det er bestemt ikke sidste gang at jeg laver den 🙂

Ingredienser

1 lille dåse tomatkoncentrat (70 g)
3/4-1 dl purerede tomater (jeg brugte 6 cherrytomater, men 1-1½ alm. tomat burde være ca den samme mængde)
1 spsk. sojasauce
1 tsk. balsamico
1-2 tsk. karry
2-3 tsk. sød paprika
1 tsk. hvidløgspulver
½-1 tsk chilipulver
1 knivspids sukker
2 dl fløde
Salt og peber

Fremgangsmåde

Jeg synes at det var lidt overkill at åbne en hel dåse hakkede tomater for kun at bruge 1 dl, så jeg valgte at gå old school og lave de purerede tomater fra bunden af, men hvis du er doven eller har en rest hakkede tomater, så brug endelig den. Giv den en omgang med stavblenderen og si evt kernene fra.
Men hvis du gør som mig, så starter du med at koge lidt vand, samtidigt med at du lige vasker dine tomater og giver den et lille krydssnit i bunden. Skold dem hård i et par minutter og flå dem. Giv dem en omgang med stavblenderen og si kernerne fra.
Bland tomatkoncentrat, tomatsauce, soja, balsamico, karry, paprika, hvidløg, chili og sukker sammen. Tilsæt fløde og varm stille og roligt saucen op. Start med en mindre mængde af krydderier og tilsæt mere efter smag når saucen er varm. Smag til med salt og peber.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marinara sauce

Jeg havde fået indkøbt ALT for mange tomater til et arrangement, flere end jeg kan nå at spise før de bliver dårlige, så jeg besluttede mig for at lave en tomatsauce. Marinara sauce er den …

Pasta med svampe- og portvinssauce

Jeg ved ikke med jer, men nogle gange (okay rimeligt ofte) så har jeg bare lyst til en stor tallerken pasta. Jeg sidder i familiens sommerhus, der er lidt langt til købmanden og så må …

Kyllingefilet i rødvinssauce med champignoner og forårsløg

Jeg elsker klassisk Coq au vin, men der skal også være plads til andre opskrifter med kylling og rødvinssauce 😉 Denne ret er meget mere simpel og tager væsentligt kortere tid, men er bestemt også …

Kalv med rodfrugter og peberfrugtsauce

Kød, godt tilbehør og en god sauce – Det går man virkelig sjældent galt i byen med. Det er fremragende selvforkælelse og glimrende gæstemad. Og nu hvor vi begynder at få fat i de gode …