Menu

Farsbrød

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Farsbrød er ikke noget jeg har haft det store forhold til. Af en eller anden årsag er det ikke rigtig noget jeg har fået så meget af i min barndom og det er sådan set mest for nylig hvor jeg er begyndt at arbejde i et firma med en kantine at det er noget, der kommer på min tallerken. Og det er egentligt lidt synd for det er en god og simpel hverdagskost, hvor man kan tilsætte alle mulige krydderier og grøntsager og variere lige så tosset som man har lyst til. Og det smager jo også fint dagen efter 🙂 Så da jeg fandt en pakke økologisk grissebasse med et “red maden” klistermærke på i køledisken, så var det en god mulighed for at begynde at lave det herhjemme. Dagens farsbrød blev tilsat peberfrugt, løg og marinerede hvidløg, fordi det var hvad jeg havde i køleskabet. Jeg havde et par enkelte kartofler, der også skulle bruges, så de kom i ovnen sammen med farsbrødet og jeg lavede en grøn salat til. Det blev til et dejligt og meget tilfredsstillende måltid 🙂

Ingredienser

500 g hakket svinekød (kalv og flæsk eller lam er også helt fint)
2 finthakkede løg
1 finthakket peberfrugt
5-6 hakkede marinerede hvidløg
1 dl havregryn
2 æg
½ dl fløde
1½ dl mælk
1 spsk timian
1 spsk rosmarin
2-3 tsk salt
Peber efter smag
Andre foreslag til indhold: bacon, soltørrede tomater, porrer, gulerødder, svampe, cheddar, feta – ja, kun fantasien sætter grænser!

Tilbehør
Kartofler, evt. andre rodfrugter
Salat
Groft brød

Fremgangsmåde

Forvarm ovn til 180 grader. Bland alting til farsbrødet godt sammen i en skål med et piskeris i et par minutter. Smør et ovnfast fad med smør og form farsen til et aflangt farsbrød på midten og fordel kartoflerne på begge sider af farsbrødet. Kartoflerne hjælper med at holde lidt sammen på farsbrødet. Drys evt. med lidt ekstra timian. Bag i ca 50 minutter. Server med salat og evt. brød 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gammeldags grydestegt kylling med agurkesalat og kartofler

Grydestegt kylling er en ægte dansk klassiker, selvom jeg desværre ikke får lavet retten ofte nok. Men da jeg spottede en fin stor kylle og små vildemose kartofler på tilbud, så vidste jeg hvad der …

Bagte æbler

En af de desserter, jeg husker bedst fra min bardom er bagte æbler. Lune, bløde æbler fyldt med nødder, marcipan og kanel og en god klat flødeskum til. Middag hos mine bedsteforældre havde ofte en …