Menu

Dumplings med oksekød

  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items

Det er ingen hemmelighed at jeg er blevet glad for Hot Pot (den kinesiske udgave af fondue) og i den proces så har jeg også mødt og er blevet inspireret af ejeren af Hot Pot Republic. Hun har givet mig blod på tanden og jeg kastede mig derfor i weekenden ud i at lave mine egne dumplings og ved I hvad? Det var faktisk ret let 😀

Man kan lave sin egen dumpling dej, men til det første forsøg, så vil jeg klar anbefale at man køber færdiglavet dej, der allerede er standset ud i små cirkler. Sådan en pakke koster hele 10 kr hos den Kinesiske Købmand i København og fra hvad jeg kan se, så er prisen tilsvarende i landets andre asiatiske supermarkeder. Man kan sagtens fryse dumplingerne, bemærk at de dog vil miste smag rimelig hurtigt, så jeg anbefaler ikke at man fryser dem i mere end 1-2 uger.

Før du går i gang med at lave dumplings, vil jeg klart anbefale at du ser denne video. Den er måske lidt lang, men hvis du er en madnørd, så vil du finde den meget tilfredsstillende. Og bemærk hvordan han folder dumplingerne.

Ingredienser

250 g hakket oksekød (>14% fedtprocent)
250 g gulerødder
3 forårsløg
En håndfuld shitaki svampe
½ løg
20 g ingefær
2 æggehvider
3 tsk sojasauce
1 tsk salt
Wvt. 1 lille hakket chili.
1-2 pakke dumpling/wanton/gyoza dej (ja, kært barn har mange navne)

Fremgangsmåde

Riv gulerødderne og knug saften fra dem. Hak forårsløg, løg, svampe, ingefær og evt. chili meget fint. Bland med oksekød, æggehvider, soja og salt.

Læg en tsk fyld i en dumling, væd kanten med vand og fold dumplingen sammen.

Om du vil dybstege, dampe eller koge dumplingerne herefter er op til dig. Dybstegning tager 2-3 min, kogning 4-5 min og dampning 6-7 min. Sådan ca. Prøv dig frem 🙂

Jeg har spist dem kogt i en god suppe, dampede med goma dressing og jeg har endnu ikke lavet dem dybstegte, men jeg tænker en god chilisauce ville være rigtigt lækkert til.

  1. Fanshuang Kong siger:

    Well done! The dumplings are really nicely made.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gulerodssuppe

Denne gulerodssuppe er en af mine go-to suppe. Den er let at lave, billig nok til at kunne være studendermad og smager fantastisk. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke kunne lide den. Ingredienser …

Løg- og porresuppe

Jeg holder meget af klassisk fransk løgsuppe, men jeg holder også meget af at prøve nye ting. Jeg faldt over en opskrift på engelsk løgsuppe med flere slags løg, porrer, salvie og cheddarost og det …

Tomatsuppe

Ah tomatsuppe! Den er billig, let og hurtigt at lave og noget de fleste af os godt kan lide. Man har jo næsten altid løg, hvidløg, tomater på dåse og bouillon i køkkenet (jeg har …

Fransk løgsuppe

Jeg elsker klassisk fransk løgsuppe. Den er lækker, let at lave og super billig. Så snart dagene begynder at lave længere, begynder jeg at tænke på løgsuppe. Selvom de fleste er enige i grundingredienserne – …

Kantereller i baconbouillon

Lækre svampe stegt i smør med hvidløg og persille dækket af en klar, let røget, baconbouillon. Det lyder ikke helt dumt vel? Vi er midt i svampesæsonen, så en ny opskrift med svampe er da …