Menu

Dining week Dag 5: Ravnsborg Vinbar

  • Okseconsummé med pocheret marv, løvstikkeolie og sprøde miniporrer
  • Kaninrilette med syltede og bagte rødbeder og 3 slags vinterløg
  • Stegt krondyrfilet på bagt skorzonerrod, knuste kartofler og chips med stegte svampe og ribs
  • Revet lakrids på blondie-kage, yoghurtsifon med viol og coulis af havtorn
  • Vinmenuerne
  • Details
  • Leave a Comment

Dining week er en af mine yndlingsuger! Jeg vil muligvis gå så langt til at sige at jeg glæder mig mere til uge 7 end uge 52!
Det er sådan en god mulighed for at prøve nogle nye steder eller genopleve dejlige steder, man måske normalt ikke har råd til.
I år var jeg så heldig at få et godt nummer i køen og alle de restauranter, der var på min ønskeliste!
Så denne uge er jeg ude at spise tirsdag-lørdag

Dag 5: Ravnsborg Vinbar

Forventningerne til den sidste restaurant på min Dining week liste var høj! Ikke alene havde de 4 lækre retter på menuen, jeg har generelt hørt godt om deres vin!
De havde ikke en, men 2 forskellige vinmenuer. Min middagspartner tog “den gode” og jeg tog “den rigtig sjove”.
Min middagspartner synes at vinen spillede rigtig godt med maden. Jeg var mindre imponeret. Især rødvinen var kedelig i forhold til maden.

Vinmenuerne

Vinmenuerne

Appetizeren
Jeg holder rigtig meget af consummé og denne havde en fin klar smag, men jeg synes måske at man skulle have kommet en enkelt ravioli i, i stedet for miniporrer.

Okseconsummé med pocheret marv, løvstikkeolie og sprøde miniporrer

Okseconsummé med pocheret marv, løvstikkeolie og sprøde miniporrer

Forretten
Jeg har aldrig fået kaninrilette før, men det smagte dejligt! Det var dog en alt for lille portion!

Kaninrilette med syltede og bagte rødbeder og 3 slags vinterløg

Kaninrilette med syltede og bagte rødbeder og 3 slags vinterløg

Hovedretten
Vi skulle vente længe på hovedretten og var mere end halvvejs færdige med vores rødvin, før den kom på bordet. Det trækker virkelig ned i min bog! Når man serverer en vinmenu, så skal der ikke gå særlig længe mellem at man får skænket vinen og maden kommer på bordet. Da vi så fik hovedretten, var den rigtig dejlig! Både min middagspartner og jeg holder meget af vildt, så vi ved begge godt, at korndyr kan være tricky at lave. Det havde de dog helt styr på!.

Stegt krondyrfilet på bagt skorzonerrod, knuste kartofler og chips med stegte svampe og ribs

Stegt krondyrfilet på bagt skorzonerrod, knuste kartofler og chips med stegte svampe og ribs

Desserten
Vi brokkede os lidt over ventetiden, så vi fik vores dessert ret hurtigt. Den var ganske fin, men klart den mindst mindeværdige del af måltiden. Portvinen var dog dejlig.

Revet lakrids på blondie-kage, yoghurtsifon med viol og coulis af havtorn

Revet lakrids på blondie-kage, yoghurtsifon med viol og coulis af havtorn

Ravnsborg Vinbar har ikke engang været åben ½ år endnu og Dining week kan være en udfordring for selv de mest rutinerede restauranter, så jeg vil langt hen ad vejen tilgive dem for ventetiden. Jeg tror at jeg skal prøve stedet i hvert fald en gang mere, før jeg siger enten yay eller nay!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *