Menu

Coq au vin (Cecil style)

  • Details
  • Leave a Comment

Mmmmm …. simreretter … Der er få ting, der er bedre, når det er koldt og blæsende udenfor 🙂
Jeg har aldrig helt forstået hvorfor man skal sidde der med store stykker kylling, så jeg piller kyllingen og smider stykker tilbage i gryden. Jeg laver den reelt om til en ragout. Det er ikke helt lige så fint at se på, men det er en hel del lettere at spise 😉 Hvis man er super kogekone og har plads i sin fryserne, så smider man benene i en pose og genner dem indtil man har nok til at koge suppe/fond på.
image

Ingredienser

1 Bornholmsk hane / stor kylling
2 løg
2-3 gulerødder
2 stænger blaselleri
Evt. 1/4-½ dl cognac
3 fed hvidløg
250 g brune champignon
3 spsk mel
1 spsk tomatpuré
2 spsk oscar grøntsags- eller oksebouillon pulver (1 bouillonterning
1 fl fyldig rødvin
3-4 laurbærblade
1-2 spsk hakket frisk timian
2 spsk hakket persille
Mel
Smør
Salt og Peber

Fremgangsmåde

Klip/Skær hanen/kyllingen i 6 stykker ( 2x bryst, vinger, lår) og vend dem i mel.
Smelt godt med smør i en stor gryde og brun kødet. Tag det op.
image
Skræl gulerødder, pil løg og rens champignoner og bladselleri. Skær det hele i mindre stykker. Svits det hele med presset hvidløg til løgene er blanke og champignonerne begynder at afgive væde. Drys melet over grøntsagerne og lad det stege med et øjeblik under omrøring. Hæld cognac ved og flamber kort.
image
Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt vin, bouillon, tomatpuré og krydderurter (gem lidt persille og timian). Hvis vinen ikke dækker, kommer du lidt vand i. Læg låg på og lad retten simre i ca. 1 time.
image
image
Tag kødet op og og pil det i mindre stykker. Tag også laurbærblade op og smid dem ud. Kom kødet tilbage i gryden og smag til med persille, timian og salt og peber.
image

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.