Menu

Champagnemiddag på Vesterbro Vinstue

  • Details
  • Leave a Comment

Vesterbro Vinstue afholder løbende mad- og vinsmagninger. I går var det boblerne, der var i fokus. VintageChampagne havde champagnen med og sammen med Vesterbro Vinstue havde de sammensat en fremragende 5 retters menu med, naturligvis, tilhørende bobler til hele 570 DKK pr. person. Så det var lige til at overskue 😉

Dekorten i vinstuen er hygge og uformel og der var godt med levende lys. Vi lagde ud med et glas dejlig velkomstchampagne, mens folk stille og roligt ankom, fik sat sig til rette og hilst på de andre ved bordet. Introduktionen til champagnerne og maden var lige så hyggelig og uformel som stemningen lagde op til og man kunne høre at det var folk, der virkelig følte for det de lavede.

Velkomstchampagne: Michel Fagot Reserve

Velkomstchampagne: Michel Fagot Reserve

Den første ret var vildsvinepaté med en kørvelemulsion og lidt røget rådyr. Til den fik vi en Michel Rocourt Rose de Misnil 2007. Champagnen alene sagde mig ikke det store, men den spillede smukt op til vildsvinepatéen og kørvlen bragte det hele sammen. Jeg skal uden tvivl til at eksperimentere med patéer og boblerne sammen noget mere! Rådyret smagte dejligt, men det gik på ingen måde op i en højere endhed på samme måde som med patéen.

Paté af skånsk vildsvin med æblecider, kørvelemulsion og rådyr. Champagne: Michel Rocourt Rose de Mesnil 2007

Paté af skånsk vildsvin med æblecider, kørvelemulsion og rådyr. Champagne: Michel Rocourt Rose de Mesnil 2007

Ret nummer to var en luftig blomkålsbisque med fermenteret hvidløg og sprødstegte skovsvampe. Hertil en Joseph Loriot-Pagel Special Club 2009. Suppen blev serveret på en lidt sjov måde, så vi var et par stykker, der kiggede meget forundrede ned i vores skåle, hvori der kun lå “toppingen” så at sige. En tjener kom rundt og hældte selve suppe op lidt efter og alt var godt igen. Igen ikke en champagne, der sagde mig voldsomt meget alene, men sammen med suppen gik det op i en højere enhed. Hele bordet var enige om at de komplementerede hinanden smukt.

Luftig blomkålsbisque med fermenteret hvidløg og sprødstegte skovsvampe. Champagne: Joseph Loriot-Pagel Special Club 2009

Luftig blomkålsbisque med fermenteret hvidløg og sprødstegte skovsvampe. Champagne: Joseph Loriot-Pagel Special Club 2009

Jeg var ret spændt på hvordan tredje ret ville udfolde sig. Her fik vi oksehale i porre-canneloni (porre-ruller) med gulerødder og marv. Hertil en Roger Brun Grande Reserve. Retten var super lækker og champagnen uden tvivl aftenens favorit! De to gik også fint sammen, men der var mere som rigtig gode venner end den ægte kærlighed.

Oksehale i porre-canneloni med gulerødder og marv. Champagne: Roger Brun Grande Reserve

Oksehale i porre-canneloni med gulerødder og marv. Champagne: Roger Brun Grande Reserve

Den fjerde ret havde jeg glædet mig til, da jeg elsker svinekæber (men hvem gør ikke det?). Vi fik braisserede svinekæber med rørhatte og syltede små svampe. Hertil en José Michel Special Club 2007. Svinekæber og champagne vil bestemt gerne lege sammen og det synes jeg at de skal gøre lidt oftere! Evt. med nogle sødsyltede rødløg.

Braisserede svinekæber med rørhatte og syltede små svampe. Champagne: José Michel Special Club 2007

Braisserede svinekæber med rørhatte og syltede små svampe. Champagne: José Michel Special Club 2007

Vi sluttede aftenen af med en blåbærsandkage med flødeostcreme og ristede hasselnødder. Hertil en Michel Rocourt Demi-Sec. Desserten var faktisk den eneste ret, hvor jeg blev lidt skuffet. Jeg synes at det var en lidt tør og lidt kønsløs måde at afslutte et ellers excellent måltid på. Man kunne gjort så mange andre spændende ting med champagne og søde smager, men fred vær med det. Jeg blev da godt mæt og det var jo ikke som om det på nogen måde var uspiseligt. Champagnen var dejlig, men jeg synes personligt at den nok ville have været bedre som en velkomstchampagne end en dessertchampagne.

Blåbærsandkage med flødeostcreme og ristede hasselnødder. Champagne: Michel Rocourt Demi-Sec

Blåbærsandkage med flødeostcreme og ristede hasselnødder. Champagne: Michel Rocourt Demi-Sec

Ja, der var et par småting jeg kunne sætte fingeren på, men alt i alt var det en fremrangende aften med god mad og vin og fundet til pengene. Jeg vil klart anbefale jer at kigge forbi både Vesterbro Vinstue, men da også de søde og meget passionable drenge hos VintageChampagne.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.