Menu

Carpaccio på en meget smartere måde!

  • Carpacchio_EnVin-2
  • Carpacchio_EnVin-13
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items

Dette indlæg er mere et fif end en egentlig opskrift, men jeg synes at I skal kende mit lille trick.
Jeg elsker carpaccio med rucola, pesto og parmesan og på et eller andet tidspunkt fandt jeg på at rulle carpaccioskiverne rundt om rucolaen i stedet for at lægge carpaccioen ud på en tallerken og dække den med rucola, som man normalt ville. Resultatet? Hele retten blev meget nemmere at spise og man fik en bedre fordeling af ingredienserne. At det så også ser flot ud er bare en bonus 🙂

Ingredienser

1 pakke carpaccio
1 pakke rucola
Parmesan flager
evt. brød

Pesto
Et stort bundt basilikum
½ revet citronskræl
20-30 gram Grand Padano/Parmesan
1 stort fed hvidløg
1/2 dl olivenolie
Saften fra ½ citron
Salt og peber

Fremgangsmåde

Skyld rucolaen og lad den dryppe af i et dørslag.
Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender og blend indtil den er cremet og glat. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Tage en passende mængde rucola (føl dig frem, det kommer meget an på størrelsen af carpaccio skriverne)og rul det i en skrive carpaccio. Gentag indtil der ikke er mere carpaccio tilbage.
Dryp pesto’en henover og drys med parmesan.
Server med brød til – hvis du vil 😉

Billederne af retten er taget af min gode veninde og dygtige fotograf Rochelle Cootes til brug i min kogebog Én vin til hele menuen

  1. Trogdor siger:

    Husk at rulle lidt ekstra parmesan flager med ind i carpaccio rullerne. Og så er carpaccio iøvrigt noget man selv skærer af frossen okse på en pålægsmaskine… 🙂

  2. Cecilie siger:

    Hvis man altså ejer en pålægsmaskine og det er ikke os alle sammen, der er så heldige 😉

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Blomkålsbisque med dildolie

Blomkålssuppe med dildolie

Blomkålssuppe er en herlig suppe, der kan være enten en forret eller en hovedret. Jeg havde en lille rest lilla blomkål, jeg brugte som pynt. Dildolien giver suppen lidt kant og så ser det jo …

Stegte asparges og pocherede æg med persillepesto, bacon og friskrevet parmesan

Stegte asparges og pocherede æg med persillepesto og bacon

Jeg elsker asparges og pocherede æg, så at kombinere dem faldt mig helt naturligt, da jeg fandt gode tilbud på begge dele 🙂 Den her lille ret er super lækker, let at lave og kan …

Kantereller stegt med hvidløg og persille i baconbouillon

Kantereller i baconbouillon

Lækre svampe stegt i smør med hvidløg og persille dækket af en klar, let røget, baconbouillon. Det lyder ikke helt dumt vel? Vi er midt i svampesæsonen, så en ny opskrift med svampe er da …

Gylden bede carpaccio med rygeost og valnødder

Gylden bede carpaccio med rygeost og valnødder

Beder er lækre, men det er først her de sidste par år at Danmark har genopdaget at der er mere end en slags beder. Bolsjebederne har gjort sit indtog og er både lækre og super …

Persillepesto

Persillepesto

Persillepesto er lavet med persille og mandler i stedet for basilikum og pinjekerner og har derfor en helt anden og meget mildere smag end en klassisk pesto. Pestoen er dejlig i sandwiches, fx i denne …