Menu

Burrata med hvidløg og tomater i hvidvin

  • img_9022
  • Burrata
  • img_9024
  • img_9025
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Burrata er rasende populært for tiden – og med god grund! Jeg har hørt den lækre ost omtalt som mozzarellas storebror og det er ikke helt ved siden af. Burrata er kugle frisk mozzarella med en kerne af fløde og ostetråde – cremet og uimodståelig. Jeg køber osten hos La Bella Donna i Torvehallerne, men den er også til at finde andre steder.
Jeg har serveret den med blot et par skriver bresaola (lufttørret okseinderlår) og lidt god olivenolie, men i dag ville jeg prøve at tage tingene et skridt videre og wow en eksplosion af smag! Retten er stor nok til at være et let måltid til to eller et smovseri bare til dig selv 🙂

Ingredienser

  • 1 flute
  • 1 tsk olivenolie + mere til brødet
  • 1 stor burrata (ca 350 g)
  • 3 store tomater
  • 2-3 fed hvidløg
  • ½ dl tør hvidvin
  • 1 knivspids sukker
  • Salt og peber
  • Godt med friskhakket basilikum

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 220 grader. Skær flutet i skriver p ca 1,5 cm, pensel med lidt olivenolie og rist på en bageplade i et par minutter til skriverne bliver lige gyldne i kanten. Vend og rist i et minut mere og tag dem ud og lad dem køle af.
Hak tomaterne groft og pil og finthak/pres hvidløgene. Varm olivenolie i en gryde og tilsæt tomater, hvidløg, hvidvin, salt og peber. Lad retten simre i ca 10 minutter, så vinen kan koge lidt ind. Anret burrataen en skål, hæld den grove tomatsauce over og drys med basilikum. Server med flutet og et køligt glas hvidvin 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Pasta Puttanesca

Pasta alla puttanesca

I dag havde jeg virkelig lyst til en fræk og lækker omgang pasta, så det kom selvfølgelig på bordet 🙂 Pasta alla puttanesca, altså Luderens pasta (ja, det er navnet på retten), er en klassisk …

Parmaskinke med grillet peberfrugt

Famo Metro

Jeg har én regel, der aldrig bliver brudt og det er at vi går ud og spiser på min fødselsdag. Jeg laver med stor glæde mad til alle mulige andre lejligheder, men den dag, så …

Lasagne

Lasagne

Ja, her kommer mit bud på en af de absolut mest omdebatterede retter. Lad os starte med at slå en ting fast. Rigtig kødsauce tager tid! Hvis jeg nogensinde finder ud af hvem, der bildte …