Menu

Blomkålssuppe med dildolie

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Blomkålssuppe er en herlig suppe, der kan være enten en forret eller en hovedret. Jeg havde en lille rest lilla blomkål, jeg brugte som pynt. Dildolien giver suppen lidt kant og så ser det jo også flot ud 😉

Ingredienser

1 stort blomkålshoved
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
5 dl grøntsagsbouillon
½ dl fløde
1 potte dild
1 dl neutral madolie
Lidt citronsaft
Salt og peber

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg og skær blomkål i små stykker. Svits løg og hvidløg i en mellemstor gryde til de er bløde. Tilsæt blomkålen og svits med dem i et par minutter. Tilsæt bouillon og lad retten simre i ca. 20 minutter til blomkålen er mør. Blend suppen og smag til med fløde, salt og peber.
Blend dild og olien i fx en minihakker. Smag til med salt, peber og citronsaft og si olien gennem et klæde, så du får en klar grøn dildolie.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tomatsuppe

Ah tomatsuppe! Den er billig, let og hurtigt at lave og noget de fleste af os godt kan lide. Man har jo næsten altid løg, hvidløg, tomater på dåse og bouillon i køkkenet (jeg har …

Grundsuppe

En god grundsuppe er simpelthen en herlig ting at have. Det er en af de ting jeg elsker at lave i weekenden, for selvom det ikke kræver meget arbejde, så skal man være hjemme, mens …

Kantereller i baconbouillon

Lækre svampe stegt i smør med hvidløg og persille dækket af en klar, let røget, baconbouillon. Det lyder ikke helt dumt vel? Vi er midt i svampesæsonen, så en ny opskrift med svampe er da …

Klar suppe med grøntsager og nudler

Er der noget bedre end en god varm skål suppe, når man er lidt halvsløj eller det bare er koldt og gråt udenfor? Jeg elsker det i hvert fald 🙂 Jeg har næsten altid bøtter …

Asparges og spidskål i parmaskåle

Jeg har for nylig været på vinkursus hos Annelise Ladegourdie. Da en del af kurset handler om hvordan man sammensætter vin og mad, skulle vi også en lille tur i køkkenet og der lærte jeg …