Menu

Blomkålssuppe med dildolie

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Blomkålssuppe er en herlig suppe, der kan være enten en forret eller en hovedret. Jeg havde en lille rest lilla blomkål, jeg brugte som pynt. Dildolien giver suppen lidt kant og så ser det jo også flot ud 😉

Ingredienser

1 stort blomkålshoved
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
5 dl grøntsagsbouillon
½ dl fløde
1 potte dild
1 dl neutral madolie
Lidt citronsaft
Salt og peber

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg og skær blomkål i små stykker. Svits løg og hvidløg i en mellemstor gryde til de er bløde. Tilsæt blomkålen og svits med dem i et par minutter. Tilsæt bouillon og lad retten simre i ca. 20 minutter til blomkålen er mør. Blend suppen og smag til med fløde, salt og peber.
Blend dild og olien i fx en minihakker. Smag til med salt, peber og citronsaft og si olien gennem et klæde, så du får en klar grøn dildolie.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Klar suppe med grøntsager og nudler

Er der noget bedre end en god varm skål suppe, når man er lidt halvsløj eller det bare er koldt og gråt udenfor? Jeg elsker det i hvert fald 🙂 Jeg har næsten altid bøtter …

Løg- og porresuppe

Jeg holder meget af klassisk fransk løgsuppe, men jeg holder også meget af at prøve nye ting. Jeg faldt over en opskrift på engelsk løgsuppe med flere slags løg, porrer, salvie og cheddarost og det …

Carpaccio på en meget smartere måde!

Dette indlæg er mere et fif end en egentlig opskrift, men jeg synes at I skal kende mit lille trick. Jeg elsker carpaccio med rucola, pesto og parmesan og på et eller andet tidspunkt fandt …

Gulerodssuppe

Denne gulerodssuppe er en af mine go-to suppe. Den er let at lave, billig nok til at kunne være studendermad og smager fantastisk. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke kunne lide den. Ingredienser …

Dumplings med oksekød

Det er ingen hemmelighed at jeg er blevet glad for Hot Pot (den kinesiske udgave af fondue) og i den proces så har jeg også mødt og er blevet inspireret af ejeren af Hot Pot …