Menu

Blomkålssuppe med dildolie

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Blomkålssuppe er en herlig suppe, der kan være enten en forret eller en hovedret. Jeg havde en lille rest lilla blomkål, jeg brugte som pynt. Dildolien giver suppen lidt kant og så ser det jo også flot ud 😉

Ingredienser

1 stort blomkålshoved
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
5 dl grøntsagsbouillon
½ dl fløde
1 potte dild
1 dl neutral madolie
Lidt citronsaft
Salt og peber

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg og skær blomkål i små stykker. Svits løg og hvidløg i en mellemstor gryde til de er bløde. Tilsæt blomkålen og svits med dem i et par minutter. Tilsæt bouillon og lad retten simre i ca. 20 minutter til blomkålen er mør. Blend suppen og smag til med fløde, salt og peber.
Blend dild og olien i fx en minihakker. Smag til med salt, peber og citronsaft og si olien gennem et klæde, så du får en klar grøn dildolie.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Grundsuppe

En god grundsuppe er simpelthen en herlig ting at have. Det er en af de ting jeg elsker at lave i weekenden, for selvom det ikke kræver meget arbejde, så skal man være hjemme, mens …

Gulerodssuppe

Denne gulerodssuppe er en af mine go-to suppe. Den er let at lave, billig nok til at kunne være studendermad og smager fantastisk. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke kunne lide den. Ingredienser …

Løg- og porresuppe

Jeg holder meget af klassisk fransk løgsuppe, men jeg holder også meget af at prøve nye ting. Jeg faldt over en opskrift på engelsk løgsuppe med flere slags løg, porrer, salvie og cheddarost og det …

Stegte asparges og pocherede æg med persillepesto og bacon

Jeg elsker asparges og pocherede æg, så at kombinere dem faldt mig helt naturligt, da jeg fandt gode tilbud på begge dele 🙂 Den her lille ret er super lækker, let at lave og kan …

Asparges og spidskål i parmaskåle

Jeg har for nylig været på vinkursus hos Annelise Ladegourdie. Da en del af kurset handler om hvordan man sammensætter vin og mad, skulle vi også en lille tur i køkkenet og der lærte jeg …