Menu

Asparges og spidskål i parmaskåle

  • Asparges og spidskål i parmaskåle 
Fotograf: Rochelle Coote
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Jeg har for nylig været på vinkursus hos Annelise Ladegourdie. Da en del af kurset handler om hvordan man sammensætter vin og mad, skulle vi også en lille tur i køkkenet og der lærte jeg at lave denne lille lækre ret. Den er super flot og super let at lave, så jeg vil selvfølgelig gerne dele den med jer – med mine egne små rettelser 😉

Ingredienser

4 skiver parmaskinke
4 grønne asparges
1/4 agurk
1 håndfuld spædespinatblade
2 forårsløg
1/4 spidskålshoved
10-15 g smuldret feta

Dressing
2 spsk olivenolie
1 spsk æbleeddike
1 tsk honning
½ tsk estragon
Salt og peber

Fremgangsmåde

Man bruger en del stanniol til at lave skålene, så sørg for at du har en hel rulle ved hånden! Forvarm ovnen til 200 grader. Form 2 store kugler ud af stanniol. Tænk lidt større end en tennisbold.
Fold 1-2 skiver skinke rundt om kuglerne og bag dem i ovnen i 5-10 minutter indtil skinken er sprød. Sæt dem til side og lad dem køle af.
Kom aspargesenene i et dørslag og overhæld dem med kogende vand. Hak forårsløg, agurk og spidskål. Skyld spinatbladene og bland grøntsagerne sammen i en skål.
Bland ingredienserne til dressingen sammen. Jeg kan personligt godt lide lidt ekstra krydderi i min dressing, men du kan også fint undlade dem og holde smagen ren. Bland dressingen med grøntsagerne (tilsæt lidt ad gangen indtil du er tilfreds.
Tag “parmaskålene” forsigtigt af stanniolen, anret grøntsagerne i skålene og drys med feta.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Limelaks_EnVin-212

Limemarineret laks med granatæblekerner og radiser

Jeg er rigtig glad for råmarineret laks med peberrodscreme. Det er en klassisker og peberrod er bare mums, men det kan også blive lige tungt nok. Så her er mit bud på en lettere og …

Carpacchio_EnVin-2

Carpaccio på en meget smartere måde!

Dette indlæg er mere et fif end en egentlig opskrift, men jeg synes at I skal kende mit lille trick. Jeg elsker carpaccio med rucola, pesto og parmesan og på et eller andet tidspunkt fandt …

Blomkålsbisque med dildolie

Blomkålssuppe med dildolie

Blomkålssuppe er en herlig suppe, der kan være enten en forret eller en hovedret. Jeg havde en lille rest lilla blomkål, jeg brugte som pynt. Dildolien giver suppen lidt kant og så ser det jo …

Stegte asparges og pocherede æg med persillepesto, bacon og friskrevet parmesan

Stegte asparges og pocherede æg med persillepesto og bacon

Jeg elsker asparges og pocherede æg, så at kombinere dem faldt mig helt naturligt, da jeg fandt gode tilbud på begge dele 🙂 Den her lille ret er super lækker, let at lave og kan …

Kantereller stegt med hvidløg og persille i baconbouillon

Kantereller i baconbouillon

Lækre svampe stegt i smør med hvidløg og persille dækket af en klar, let røget, baconbouillon. Det lyder ikke helt dumt vel? Vi er midt i svampesæsonen, så en ny opskrift med svampe er da …