Menu

Åben burrito med krydret oksekød og mango relish

  • Åben burrito med krydret oksekød og mango relish
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Jeg har en veninde, der elsker mango. Virkelig elsker mango! Jeg elsker mexicansk mad, så da jeg faldt over den her opskrift, skulle den prøves! Relishen har et godt spark og den søde smag fra mangoen klæder det krydrede kød. Hvis man gerne vil have lidt mere grønt til maden, så foreslår jeg at man laver en salat ved siden af 🙂

Ingredienser

  • 1 moden mangofrugt
  • 1 lille rødløg
  • 1 chili
  • 2 spsk limesaft
  • 1 spsk sukker
  • ½ dl friske korianderblade
  • 250 g hakket oksekød
  • 1 tsk olie til stegning
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk chili
  • 2 tsk oregano
  • ½ dåse kidneybønner i saltlage
  • ½ dl vand
  • 4 store (eller 6 små) wrap tortilla
  • Revet cheddar
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Skræl mangoen og skær mangokødet fri af stenen og skær det i tern ca. 1 x 1 cm. Hak rødløget. Halvér chilien på langs, fjern kerner og frøvægge og hak den fint. Tænd ovnen på 225ºC. Kom mango, rødløg, chili, limesaft og sukker i en gryde og bring det i kog under omrøring. Kog kraftigt et par minutter, smag til med salt og peber og sæt det til side. Svits kødet godt i 1 spsk olie og krydr med krydderierne. Kom de afdryppede kidneybønner samt vand ved og kog et kort øjeblik. Smag til med salt og peber. Læg tortillaerne på en bageplade, drys med ost og gratinér til osten er smeltet og gylden. Pluk og skyl korianderbladene. Fordel kød og mangorelish på de gratinerede tortillas. Drys med korianderblade og server.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

BBQ okse nachos

BBQ okse nachos

Jeg laver normalt nachos med kylling, men jeg faldt over denne opskrift, hvor krydret oksekød bliver kysset med bbq sauce og rødløg og det lød for lækkert til ikke at prøve! Man kan selvfølgelig drikke …

Samosa med oksekød og urtesalat

Samosa med krydret oksekød og urtesalat

Jeg har længe godt kunne tænke mig at kaste mig ud i at lave mine egne samosaer, så da jeg faldt over en rimelig simpel opskrift på dem, så måtte det jo være tid! Det …

Pico de gallo

Pico de gallo

Pico de gallo (direkte oversættelse: hanenæb) er en dejlig og simpel frisklavet salsa, som jeg bruger til al mexicansk og texmex mad. Den er også lækker som dip til tortillachips 🙂 Ingredienser Målene her er …